Bos planten

Hoe transparant is de impact van jouw werkkleding?

Een positieve impact maken, daar streven we naar bij HAVEP. Samen met Ecochain brachten we de volledige milieukosten van onze hele productieketen in kaart. Dat is best uniek, maar we geloven in een brede aanpak: om de milieukosten te verkleinen moeten we onze verantwoordelijkheid over de hele keten nemen, van grondstof tot gebruiksfase. Alleen door de hele keten te bekijken weten we wat de echte prijs is van onze werkkleding, en hoe we de milieu impact zo klein mogelijk kunnen maken.

Hoe ZIJN de milieukostEN (MKI) opgebouwd voor HAVEP?

De milieukosten kunnen onderverdeeld worden in 4 gebieden:  van vezel tot garen, het spinnen, weven en veredelen van onze doeken, het confectioneren van de kleding en de gebruiksfase. De grootste impact van dit proces zit bij de grondstoffen en de gebruiksfase. Hier valt dan ook veel milieuwinst te behalen in de keuzes die we als werkkledingproducent maken en de services die we met onze klanten ontwikkelen.
Samen kunnen we een positieve impact maken!

 Ecochain

Verbeteringspotentieel Milieukost

Grondstoffen

Grondstoffen

1/3 van de milieukosten zit in onze vezels. Daarom hebben we een roadmap opgesteld om deze drastisch te verkleinen. We werken aan de afbouw van conventioneel katoen en de opbouw van alternatieve vezels zoals tencel, biokatoen en recycled polyester.

Levensduur

Levensduur

Je kleding langer laten meegaan heeft een enorm positief effect op de milieukosten. Naast onze hoogwaardige HAVEP product kwaliteit bieden we daarom ook onze services Collect & Recycle en Care & Repair aan. Zo draag je je favoriete HAVEP broek nog langer, en als het echt niet meer kan krijgt hij een hoogwaardig 2de leven.

Groene stroom

Groene stroom

Om onze energie impact zo laag mogelijk te houden hebben we op ons dak in Goirle een groot zonnepanelen veld. We voorzien ook in duurzame warmte via een pelletkachel met een CO2 neutraal proces. Het hout komt uit duurzaam bosbeheer uit eigen bos. Deze kachel verwarmt niet alleen HAVEP maar ook het naburig gelegen zorgcentrum. zo proberen we ook ons steentje bij te dragen aan het verlagen van de milieukosten in onze omgeving.

Wat betekent deze stap richting positive impact voor jou?

De milieukosten verkleinen, dat kunnen we niet alleen. Daarom bieden we jou onze services aan. Want samen kunnen we een verschil maken. Op verschillende gebieden staan we voor je klaar:

 

Grondstoffen:

- Wat zijn de milieukosten van jouw werkkleding? We geven inzicht in de levenscyclus van je kledingpakket en geven graag advies over hoe je die cyclus verder kan optimaliseren: ontdek het LCA compass

 

Levensduur verlengen:

- HAVEP helpt de levensduur van je kleding te verlengen:  ontdek onze Care & Repair service
 

- Geef je werkkleding een tweede leven: ontdek hier Collect & Recycle

 

Inzicht in je milieukosten levert ook business waarde op:

- Ontdek hier hoe transparantie je footprint en bedrijfsvoering positief kan beïnvloeden: lees onze whitepaper

 

Met het LCA Compass helpen we je om de juiste keuze te maken binnen de HAVEP producten

Met het HAVEP LCA Compass geven we je een transparant inzicht in de milieukosten van jouw werkkleding. Samen met Ecochain ontwikkelden we een tool die je inzicht geeft in de totale impact op 18 verschillende assen, waaronder water, CO2 en toxiciteit. De impact wordt gemeten over de volledige keten: van het telen van de grondstoffen tot aan het einde van de levensduur van je kledingstuk. Zo ken je de echte, volledige milieukosten van je werkkleding en kan je gericht keuzes maken. 

 

Maak een afspraak

Transparantie: een positieve business case

Bij HAVEP brachten we de volledige mileukosten van onze werkkleding in kaart. Dat helpt ons om de scherpste keuzes te maken die goed zijn voor het milieu én de bottom line. Lees in onze whitepaper hoe jij ook van transparante bedrijfsvoering een positieve business case kan maken.

Want een duurzame toekomst maken we samen.

Download whitepaper