werkbroeken stretch

Werkbroeken stretch van HAVEP

Bij HAVEP begrijpen we dat wanneer je hard werkt, je dit zo comfortabel mogelijk wilt doen. Daarom hebben een aantal van onze werkbroeken stretch in het doek. Door de stretch beweegt een werkbroek mee wanneer je door de knieën gaat, in de auto rijdt of door kleine ruimtes moet manoeuvreren. Ontdek op deze pagina de voordelen van stretch werkbroeken van HAVEP: 

  • Goede kwaliteit voor een lange levensduur van onze stretch werkbroeken 

  • Altijd een duurzamere werkbroek met stretch dan reguliere broeken 

  • Stretch werkbroeken voor heren en voor dames! 

Interesse in stretch werkbroeken? Neem contact met ons op! 

Contact >>

Onze stretch werkbroeken!

Attitude jeans
Attitude stretch
Basic stretch
Revolve werkbroeken

Op zoek naar een stretch werkbroek met weinig poespas die gewoon lekker zit? Dan hebben we in onze Basic-lijn de damesbroek (8726-), verkrijgbaar in het marineblauw of zwart. Ga voor een stoere uitstraling met de Attitude Jeans modellen voor dames en heren, gemaakt met 66% gerecycled katoen, waarbij de Lycra ® de werkbroek elastisch maakt. Of kies voor de zwarte Attitude Werkbroek Stretch (80583), gemaakt van gerecycled polyester met elastaan. Onze nieuwe HAVEP® Revolve collectie is volledig voorzien van 4-way stretch werkbroeken! Ga voor een duurzamere keuze met een breed assortiment en een uniforme uitstraling, voorzien van slim design. 

Maximale bewegingsvrijheid 

Kortom, werkbroeken met stretch bieden maximale bewegingsvrijheid omdat ze comfortabeler zijn en beter kunnen meebewegen met je lichaam dan traditionele, minder elastische werkbroeken. 

Stretch werkbroeken >>

Verschillende soorten stretch werkbroeken 

Wanneer je gaat voor een stretch werkbroek heb je keuze uit verschillende modellen. Een lange werkbroek beschermt de benen tegen krassen en kou en ga je voor een model met kniezakken dan geldt norm EN 14404 type 2. Deze norm is alleen van toepassing in combinatie met gecertificeerde kniestukken. Deze kan je bij HAVEP verkrijgen.  

 

De bermuda is een korte werkbroek stretch en is handig in de maanden dat het mooi weer is. De HAVEP® Revolve lijn heeft een uniforme uitstraling, zodat de bermuda (80607) en de lange werkbroeken (80605 + 80606) altijd dezelfde uitstraling behouden. De stretch werkbroek in jogging model (80608) uit deze lijn is gemaakt van nylon met een ripstop, hierdoor werk je écht comfortabel. 

2-way versus 4-way stretch 

Er zit niet alleen verschil in de soorten stretch werkbroeken, maar ook in de stretch zelf. Zo heeft bijvoorbeeld de Attitude damesbroek een 2-way stretch, wat betekent dat het doek twee kanten op kan bewegen. De stretch in de Attitude en Revolve lijnen is 4-way stretch, dit doek beweegt alle kanten mee op en draagt dus nog comfortabeler. 

4-way stretch

2-way stretch

2-way stretch

2-way stretch

 

Combinatie 

Soms wordt er in een beschermend kledingstuk gekozen om een combinatie te maken tussen stretch- en een stugger doek om meer bewegingsvrijheid te creëren en tegelijkertijd de kleding tegen slijtage te beschermen door op de juiste plekken het stuggere doek te gebruiken. Bij het vernieuwen van bestaande protective wear lijnen, die altijd gemaakt zijn met een gecertificeerd doek, wordt er uit duurzaamheidsoogpunt gekozen om een combinatie te maken met stretch. Zo hoeft er geen geheel nieuw doek ontwikkeld te worden en krijgt het kledingstuk toch meer comfort. 

Veelgestelde vragen

Zijn werkbroeken met stretch geschikt voor alle werkzaamheden?

Dat ligt aan de bescherming die nodig is om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Onze workwear collecties zijn ontwikkeld voor o.a. de volgende sectoren; land- en tuinbouw, assemblage, bouw en installatie, schilders en stukadoor en transport en logistiek. In deze sectoren is een werkbroek met stretch geschikt. Onze protective wear lijnen zijn nog niet allemaal voorzien van het comfort van stretch, omdat deze niet voor alle werkzaamheden kan worden toegepast. 

Kunnen werkbroeken met stretch krimpen na het wassen?

Nee, werkbroeken gemaakt met een polyester doek en stretch hebben weinig tot geen kans op krimp. Is de stretch gecombineerd met katoen dan is dit wel mogelijk. 

 

Zijn werkbroeken met stretch minder duurzaam dan traditionele werkbroeken?

Nee, niet alle stretch is minder duurzaam. Bij HAVEP kijken we goed naar de samenstelling van het doek en kiezen hier een duurzamere stretch variant bij. We zijn altijd op zoek naar betere oplossingen om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de drager en de planeet.